Hittegolf!?

De weergoden lijken ons vandaag niet goedgezind, maar er lijken mooiere zomerdagen aan te komen. Met temperaturen die oplopen richting de 30 graden is schoonmaken geen geliefde bezigheid. Hoe zorg je er tijdens deze tropische dagen voor dat je niet oververhit raakt?

1. Laat PROFiCS het schoonmaken voor je doen! Zelf geen puf om schoon te maken of de ramen te lappen? Wij maken niet alleen schoon voor bedrijven, maar ook voor particulieren; hoe handig is dat?

2. Bewaar een plantenspuit in de koelkast en neem deze mee als je op pad gaat. Dit koude water kun je over jezelf (of een verhitte collega) vernevelen wanneer de warmte toeslaat. Langer weg van de koelkast? Bind er met een elastiek een koelelement omheen en je hebt de hele dag verkoeling binnen handbereik!

3. Werkkleding is voor velen verplicht, maar heb je jouw werkgever wel eens gevraagd naar andere kleding? Misschien heeft jouw werkgever wel shirtjes met korte mouwen in plaats van lange of heb je de gelegenheid katoenen broeken te dragen in plaats van synthetische. Probeer indien mogelijk zoveel mogelijk katoenen of lycra kleding te dragen. Dit is ademend materiaal en schuurt niet waardoor jouw werk een stukje aangenamer wordt!

4. Smeer eens wat sambal op je boterhammen. Van pittig eten ga je zweten, dit lijkt natuurlijk niet de beste optie om af te koelen, maar door pittig eten neemt je stofwisseling toe. Je lichaam koelt af door te zweten, hoe meer zweet je produceert (zonder inspanning), hoe koeler jij je hoofd kunt houden. Niet zo’n fan van spicy food? Een kop lauwe thee is een prima alternatief!

5. Werk je op een hoogwerker of buiten? Zorg dat voor een goede zonnebril en bescherming tegen de directe zon. Een petje of zonneklep zijn hiervoor goede opties. Zorg ook dat je je goed insmeert en zeer regelmatig pauzes neemt in de schaduw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s