Meer loon vanaf juli!

Deze maand zul je een verandering zien in je loonstrookje, in de positieve zin!

Sinds 1 juli 2019 zijn de lonen voor de CAO Schoonmaak gestegen met 1%. Dit heeft natuurlijk niet direct veel invloed, maar er is licht aan de horizon. OSB, CNF en FNV hebben begin dit jaar een akkoord bereikt over de CAO Schoonmaak. Er zitten hierdoor een aantal positieve veranderingen aan te komen.

In totaal zullen de lonen in de CAO Schoonmaak met 7,5% gaan stijgen. Dit percentage wordt echter verspreidt over 3 jaar om de werkgever niet plots met veel hogere loonkosten op te zadelen. De lonen stijgen in 2019 met 3%, in 2020 weer met 3% en in 2021 nog eens met 1,5%.

Hiernaast zijn de vakbonden en de werkgevers overeengekomen dat werknemers recht hebben op een extra vrije dag, namelijk op hun verjaardag! Vind je werken op je verjaardag niet zo’n probleem? Als je lid bent van de vakbond kun je er ook voor kiezen je ‘verjaardagsverlof’ in te ruilen voor een vrije dag op 1 mei. Helaas wel pech voor de jarigen dit jaar, deze regeling is van kracht met ingang van 2020.

Wat er nog meer allemaal is vastgelegd in het CAO lees je in duidelijke taal terug op https://bit.ly/2S7QUlG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s